Repertoire

Alkmaars Senioren Symfonie Orkest

Hét orkest voor 50-plussers

Het orkest speelt een breed repertoire van herkenbare symfonische muziek.
Op de lessenaar van de musici staan korte composities van componisten als Bach, Beethoven, Brahms, Dvorák en Händel, maar ook dansmuziek waaronder walsen en tango’s.
Op het programma staat tevens muziek uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.
Kortom, een breed scala van muziekstijlen. De uitgevoerde muziek is vaak een bewerking van een oorspronkelijke compositie. Eén van de voormalige dirigenten, Henk Tromp, heeft destijds een aantal muziekstukken voor ons orkest gearrangeerd. Het orkest maakt nog steeds gebruik van die arrangementen, de huidige dirigent Arno van Raaphorst heeft inmiddels al de nodige nieuwe arrangementen toegevoegd.
In het repertoire zijn geleidelijk wijzigingen naar wat grotere werken ingevoerd, zoals Peter en de Wolf, een paar delen uit Le Carnival des Animaux van Saint Saens en de Notenkraker Suite van Tchaikovsky. Ook noemen we Serenade no. 10 van W.A. Mozart ook wel Gran Partita genoemd in een bewerking voor symfonieorkest van Arno van Raaphorst. Op dit moment staat een deel van het Concertino voor klarinet van Carl Maria von Weber op de lessenaars.
Het uitgangspunt ‘herkenbare symfonische muziek spelen’ blijft hoe dan ook van kracht.

Reacties zijn gesloten.